Annons
Nyheter

"Gör det lättare för danskar ta med husdjur"

Danska folketingets Thor Gunnar Kofoed agerar nu för att underlätta för danskar att ta med sig husdjur genom Sverige. Det gäller främst danskar på väg mellan fastlandet och Bornholm. Det rapporterar TV2 Bornholm.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2004

Thor Gunnar Kofoed vänder sig bland annat till ledamöterna i den svenska riskdagen med sina klagomål. - Jag har bett Mariann Fischer, livsmedelsminister, att undersöka om det över huvud tag finns någon saklig argumentation för särregler för danska djur, säger han. Den danske parlamentarikern nöjer sig dock inte med det. Kofoed har också vänt sig till den danske ministern för nordiska angelägenheter och vädjar om en officiell dansk protest till den svenska regeringen. De svenska veterinärreglerna har främst till syfte att begränsa transporterna av djur från Polen och Baltikum.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons