Annons
Nyheter

Gillberg sparkas från tunnelprojekt

Miljöcentrums Björn Gillberg sparkas av Banverket som miljöcontroller för tunnelbygget genom Hallandsåsen. Enligt Gillberg ligger fleråriga meningsskiljaktigheter bakom. – Det har varit några riktiga gräl, säger han.
Nyheter • Publicerad 22 april 2005

Banverkets ledning för Hallandsåsprojektet meddelade på fredagsförmiddagen att man avvecklar bägge de controllerfunktioner som man haft för bygget. Förutom Gillberg gäller det britten Alastair Biggart som teknisk controller för tunnelborrningen.

I controllerfunktionen ligger att som utomstående expert kritiskt granska planerna för projektet. Enligt projektchefen Christer Möller behövs den här rollen inte längre när bygget nu går in i en mer aktiv fas.

Annons

Möller menar att miljöfrågorna ändå kommer att ha central betydelse i det fortsatta bygget och säger att projektet är väl övervakat från miljösynpunkt.

Björn Gillberg hävdar däremot att han den senaste tiden sett tecken i motsatt riktning, och det har varit en orsak till de upptrappade motsättningarna mellan honom och projektledningen.

Till skillnad från Gillberg är Alastair Biggart överens med projektledningen om att nu lämna sin funktion. (TT)

Båstad/Stockholm
Båstad
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons