Annons
Nyheter

Gemensamt kort för Skåne–Halland

För första gången kan resenärerna åka på samma sommarkort i Skåne och Halland. Blekinge och Kronoberg är däremot inte med.
Nyheter • Publicerad 18 april 2012

Förra året sålde Skånetrafiken drygt 165 000 sommarkort. Samtidigt hör allt fler resenärer av sig för att önska sommarkort som gäller även i grannlänen.

– Jag har fått väldigt mycket synpunkter från folk i Blekinge och Halland som är tydliga sommarregioner. Gemensamma sommarkort efterfrågas både av pendlare och sällanresenärer, säger regionrådet Mats Persson (FP).

Annons

Därför frågade Skånetrafiken Halland, Kronoberg och Blekinge om de kunde införa ett kort liknande det som finns i Skåne, som gäller tiden 15 juni–15 augusti. Bara Halland sade ja.

Därför kommer resenärer att kunna köpa ett sommarkort för Skåne och Halland.

– För kunden blir det mycket lättare. Nu behöver de inte gå av och köpa en ny biljett vid länsgränsen, säger Mats Persson.

Slår samman priset

Kortet kommer att kosta 1 200 kronor, en direkt sammanslagning av priset i Skåne och Halland. Det innebär 19,35 kronor per dag, ett bra pris tycker Mats Persson.

Däremot är han besviken över att Blekinge och Kronoberg inte var intresserade. Anna Claesson, trafik- och marknadschef på Blekingetrafiken, känner inte till att Skånetrafiken frågat om de vill ha ett gemensamt sommarkort. I dagsläget finns inget sommarkort i Blekinge. Därför var det inte aktuellt med ett kort tillsammans med Skåne.

– Vi hade ett sommarkort, men tog bort det. Det kostar för mycket.

Tidningen har förgäves sökt trafikdirektören på Länstrafiken Kronoberg.

Maria Sällberg
Ingela Rutberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons