Annons
Nyheter

Gapet mellan blocken ökar igen

Kräftgången tycks ha stannat upp för oppositionen. Samtidigt tappar regeringspartierna stöd. Skillnaden mellan blocken är nu 4,3 procentenheter.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2009

De röd-gröna partierna har stöd av 49 procent i undersökningen som gjorts för TV 4 av Novus Opinion, precis som i mars månad. Men allianspartierna tappar samtidigt 0,8 procentenheter och landar på 44,7 procent. Inga enskilda förändringar från siffrorna i mars är statistiskt säkerställda.

Samtidigt fortsätter Socialdemokraterna att tappa stöd hos väljarna. Av de tillfrågade svarar 35 procent att de skulle rösta på Mona Sahlins parti, lika många som vid förlustvalet 2006. Det är en nedgång med 1,2 procentenheter sedan marsmätningen.

Annons

Moderaterna ökar något och får stöd av 29,6 procent.

Novus Arne Modig konstaterar attt regeringens krishantering i kombination med samarbetsproblem inom oppositionen ligger bakom de röd-gröna partiernas tapp under hösten och vintern. I aprils mätning finns emellertid tecken på att den långsiktiga nedgången nu bryts.

Sverigedemokraterna plockar några extra röster och hamnar på 4,4 procent.

Undersökningen genomfördes den 14&tstr;27 april och 1 942 personer svarade.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons