Nyheter

Fyra män kidnappade och rånade

Skånepolisen grep under lördagen en man misstänkt för att ha deltagit i kidnappning av fyra unga män natten till lördagen.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2002

Mannen anhölls senare misstänkt för olaga frihetsberövande. De fyra männen, alla i 20-årsåldern, hade stött på tre andra män i Ystad. När det stod klart att kvartetten hade flera tusen kronor på sig blev de tre andra hotfulla och tvingade in dem in en bil som kördes ut ur staden, berättar vakthavande befäl vid Ystadspolisen. Färden tog slut i Börringe i närheten av Sturups flygplats vid fyratiden på lördagsmorgonen. Där låstes de fyra männen in i ett hus, sedan de plundrats på sina pengar och en mobiltelefon. Först sex timmar senare kunde de göra sig fria. Det skedde när två av kidnapparna skulle ge sig av med dem i en taxi, enligt uppgift till polisen för att ta ut pengar från bankomatkort som tillhörde de kidnappade. Något gick emellertid snett för kidnapparna, deras fångar lyckades fly och larma polisen vid tiotiden på lördagsförmiddagen. Den anhållne bodde i det hus där 20-åringarna hållits fångna. Hans två kumpaner var fortfarande fria på söndagsmorgonen, och polisen kände då inte heller till deras identitet.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.