Annons
Nyheter

Fullmäktigemöte i Skåne bojkottas

Region Skånes extrainsatta fullmäktigemöte på tisdagseftermiddagen bojkottas av samtliga borgerliga ledamöter utom gruppledarna.
Nyheter • Publicerad 16 december 2003

- Vi vill inte förorsaka skåningarna större kostnader än nödvändigt, säger Jerker Swanstein, gruppledare för moderaterna, till Sveriges Radio Malmö. På extramötet ska den kontroversiella frågan om höjd patientavgift i Skåne behandlas på nytt. Förslaget fanns på dagordningen vid förra fullmäktigemötet, men efter invändningar från oppositionen återremitterades ärendet. Oppositionspartierna hävdar att regionledningen inför tisdagens möte presenterar ett beslutsunderlag som inte på något avgörande sätt skiljer sig från det som återremitterades. I ett pressmeddelande hävdar de att regionledningen i praktiken nonchalerat kravet på återremiss. - Vänstermajoriteten i Region Skåne försöker förringa de demokratiska instrument som Sveriges riksdag i stor enighet har fattat beslut om, skriver de. Framför allt efterlyser de ekonomisk analys och konsekvensbeskrivning innan beslutet om patientavgiften fattas. Det kostar cirka 700 000 kronor att arrangera ett fullmäktigemöte. Enligt Jerker Swanstein är det av hänsyn till skattebetalarna som oppositionspartierna genomför bojkotten. - Det är ansvarsfullt att inte belasta skattekollektivet med något som man på förhand vet inte blir bättre för skåningarna, säger han till radion.  

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons