Annons
Nyheter

Frysta kycklingar röntgenundersöks

Flera olika röntgendetektorer testas nu på Kronfågels kycklingfabrik i Valla utanför Katrineholm för att kontrollera att kycklingarna är glasfria.
Nyheter • Publicerad 9 april 2009

Katrineholm. Färdiga förpackningar röntgas för att man ska kunna upptäcka eventuella glasbitar i den frysta kycklingen.

På fabriken har man tidigare bara haft metalldetektorer till hjälp i produktionsmiljön men för att upptäcka glas är röntgen den bästa metoden.

Annons

- Vi kör stentufft för att hitta den bästa tekniken för att spåra främmande föremål i våra produkter, säger fabrikschef Tom Hansen till Ny Teknik.

Fyra olika röntgenutrustningar har hyrts in och provas i fabriken de närmaste veckorna och i slutet av april hoppas man ha funnit och integrerat den optimala utrustningen att använda i tillverkningen.

Mellan fem och tio miljoner kronor satsas på röntgenmetoden, att jämföra med de förluster företaget drabbats av på grund av allt återkallat kycklingkött och de stora intäktsbortfallen.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons