Annons
Nyheter

Fruktsoppa fördröjer medicineffekt

Nyheter • Publicerad 1 november 2005

Nyponsoppa och andra fruktsoppor kan kraftigt fördröja effekten av vanliga värktabletter.

Professor Lars Edvinsson vid Universitetssjukhuset i Lund berättar för Sveriges Radio Malmö att en händelse med en patient fick honom att göra experiment där värktabletter med paracetamol (Alvedon, Panodil med flera) lades i bägare med olika vätskor. I vatten var tabletten upplöst efter några minuter, i nyponsoppa tog det ett par timmar.

Främst äldre tycker ofta att tabletterna är lättare att svälja med soppa än med vatten. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons