Annons
Nyheter

Frisörer upptaxerades med 2,8 miljoner

(Uppdaterad 14.02). Frisörer i Ystad, Simrishamn, Kristianstad och Hässleholm tvingas betala ytterligare 2,8 miljoner kronor till staten. Det framgår efter att skattemyndigheten specialgranskat 400 frisörer i östra Skåne.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2003
Arkivbild
ArkivbildFoto: 

Enligt skattemyndigheten är oredovisade inkomster vanliga och 30 av de granskade företagarna tvingades se sina taxeringar höjda. I Simrishamn och Ystads distrikt är det 125 företag som granskats. Här får de som felat betala in 565 000 kronor i extra skatter. - Vi har gått igenom alla frisörföretag som är registrerade. Men det har varit ett rent skrivbordsarbete med att granska deklarationerna. Vi har inte gjort några revisioner eftersom vi inte har resurser till det. Då har vi börjat med detta, säger skatteinformatören Katarina Andersson i Kristianstad. Låg omsättning och låg bruttovinst ledde i flera fall till att myndigheten valde att studerar frisörerna närmare i sömarna. - Vi tog ut frisörer som i sina deklarationer redovisade en låg inkomst eller en låg bruttovinst, säger Liselott Kullman, ansvarig för specialgranskningen på skattemyndigheten. Sju procent av de granskade deklarationerna ändrades. Förutom ren skönmässiga höjningar av inkomsterna tvingas de avslöjade frisörerna betala in ytterligare moms med sammanlagt 565 000 kronor. Text: Clifford Johansen Robert Jönson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons