Annons
Nyheter

Fotbollsmatch på flyktingförläggning slutade med misshandel

Två asylsökande män dömdes på onsdagen till vardera tio månaders fängelse för misshandel och en tredje man fick åtta månader för medhjälp till misshandel i samband med en fotbollsmatch som spårade ur på Finjabackens flyktingförläggning utanför Hässleholm i februari i år.
Nyheter • Publicerad 8 april 2004

De två männen angrep en av spelarna i motståndarlaget, som bestod av flyktingar med en annan etnisk bakgrund än de dömda. Bråket startade vid en frisparkssituation. Offret misshandlades med nävarna, en planka och en trädgren. Den tredje personen höll undan andra som försökte komma till den misshandlades undsättning. De tre ska enligt domen i Hässleholms tingsrätt solidariskt betala den misshandlade 19 000 kronor, skriver tidningen Norra Skåne. Under rättegången förra veckan yrkade åklagaren att brotten skulle betraktas som grova, vilket renderar minst ett års fängelse. Men rätten fann att våldet inte var planerat utan ett resultat av uppflammande vrede - därav den något mildare brottsrubriceringen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons