Annons
Nyheter

Fortsatta störningar i järnvägstrafiken

(Uppdaterad 15.45). En nedriven kontaktledning på Malmö central vållade stora förseningar i tågtrafiken i södra Skåne på fredagsmorgonen. Förseningarna i Sydskåne uppges nu som mest uppgå till några minuter.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2002
Det värsta trafikkaoset på Malmö C har nu gått över. ARKIVBILD.
Det värsta trafikkaoset på Malmö C har nu gått över. ARKIVBILD.Foto: 

Det var klockan 07.50 som ett Öresundståg rev ner en kontaktledning vilket ledde till ett totalt strömavbrott på Malmö central. All tågtrafik stannade. Klockan 8.30 började tågen rulla igen, men med förseningar. Men det då farbara spåret drabbades av signalfel och det blev totalstopp igen. - Vid 14-tiden i dag på eftermiddagen var samtliga spår på Malmö C fyllda med tåg som kom varken ut eller in. Men nu börjar det flyta igen, säger Stefan Rindestig, trafikplanerare på Skånetrafiken. Fortfarande kör Öresundstågn, Kustpilen och Skånetrafiken med förseningar. Men Stefan Rindestig uppskattar att det nu på eftermiddagen handlar om minuter. - Tågen Ystadsbanan går enligt tidtabell. Men på andra håll kan det vara värre. Vår personal kan inte jobba hur länge som helst och vissa tåg måste få ny bemaning, säger han. Störst problem har trafiken mellan Malmö och Lund drabbats av. Bortsett från en nedriven kontaktledning, ett signalfel gick också ett godståg sönder och blockerade banan. Skånetrafiken har tvingats sätta in ersättningsbussar på flera sträckor och i vissa fall också taxi.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons