Nyheter

Fortsatt spaning efter mördare i Malmö

Polisen letar fortfarande efter den person som sköt ihjäl en 62-åring i Malmö för snart två veckor sedan.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2005

– Vi jobbar vidare med bildmaterialet från övervakningskamerorna och får in tips och uppslag som följs upp, men inget har lett oss drastiskt vidare. Ingen är gripen och ingen är misstänkt, säger polisens presstalesman Charley Nilsson.

62-åringen, som beskrivs som en framträdande person i Malmös undre värld, sköts ihjäl förra torsdagen på en uteservering i centrala Malmö. Enligt polisen handlar det troligtvis om en ensam gärningsman.

– Vi tror att han har hoppat in i en grön bil, troligen en Peugeot, som väntade en bit därifrån. I bilen fanns ytterligare någon person. Därför tror vi att fler är inblandade, säger Charley Nilsson.

I slutet av februari kidnappades 62-åringen av tre män som misshandlade honom och krävde en stor summa pengar. Mannen anmälde kidnappningen till polisen, som gillrade en fälla och grep en yngre man. Han friades av tingsrätten eftersom han hävdade att han lurats att hämta pengarna. Dessutom vägrade 62-åringen att vittna mot honom.

– Vi tittar förstås på om det kan finnas något samband mellan mordet och kidnappningshistorien, säger Charley Nilsson. (TT)

Beatrice Palm

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.