Annons
Nyheter

Fortsatt oro i Rosengård

Trots förstärkt polisbemanning fortsatte det att vara stökigt i Rosengård i Malmö i natt. Flera anlagda bränder och ordningsstörningar rapporteras. Minst tio poliser tjänstgjorde och tidvis fick de förstärkning av fem kolleger.
Nyheter • Publicerad 17 april 2007

-Det var många ute och först framåt kvart i två i natt hade det lugnat ner sig och de flesta gett sig av, berättar länsvakthavande kommissarien Peter Martin för TT. Vid åttatiden i går kväll fick en polisbil bakrutan krossad.

Sedan fortsatte skadegörelsen på olika håll och bland annat lastpallar stacks i brand. Ingen av dessa eldsvådor var dock allvarlig och de betecknas som skadegörelse. Ett par minuter efter elva kom larm om brand i en källare

Annons

på von Rosens väg, där hade någon tänt eld på flera ställen.

-Vi har rubricerat det som mordbrand, säger Martin.

En eldsvåda vid en butik på Ramels väg fem i ett i natt bedöms också som mordbrand. Någon hade tänt eld på lastpallar intill butiksväggen och risken för spridning var stor.

Samtidigt med källarbranden på von Rosens väg behövde polis ingripa mot ett par vuxna män som var i slagsmål. De greps för misshandel och försök till grov misshandel sedan en av dem dragit kniv och skurit i motståndarens kläder.

I dag på morgonen möttes personal från polis, kommun och räddningstjänst för att diskutera vad som kan göras för att lugna ner situationen. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons