Annons
Nyheter

Fortsatt jakt på rånare på Näsby

Polisen fortsätter under onsdagen spaningarna efter de två maskerade och pistolbeväpnade män som i tisdags kväll knuffade omkull och rånade en 65-årig kvinna utanför hennes bostad på Näsbychaussén i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2003

Rånet skedde 18.45. När kvinnan parkerat sin cykel angreps hon av den ene mannen som riktade en pistol mot hennes hals och sa "hit med pengarna". Mannen ryckte åt sig kvinnans handväska och knuffade henne så att hon trillade baklänges. Kvinnan kunde chockad och trots smärre fysiska skador ta sig till sin granne, som larmade polisen. Männen flydde efter rånet in bland husen, en av dem hade cykel med sig. Ett flertal polispatruller, även hundförare, sökte igenom bostadsområdet i jakten på rånarna, men ännu sent på tisdagskvällen fanns inga spår. Kvinnan beskriver de båda männen som kortväxta, den ena i 25-årsåldern, mörkt klädda och maskerade med rånarluvor. Detta var den tredje väskryckningen på kort tid i Kristianstad. Polisen vet ännu inte om det finns något samband mellan rånen. Tidigare under tisdagseftermiddagen, strax efter klockan tre på Yttervägen, blev en 61-årig kvinna som cyklade hem från sitt arbete bestulen på sin handväska som hon hade i cykelkorgen. Kvinnan uppger att en 15-årig yngling cyklade ifatt henne på högersidan och sträckte sig efter hennes väska. I väskan fanns knappt 2500 kronor i kontanter. Det finns dessutom en ouppklarad väskryckning från förra veckan då en 49-årig kvinna på cykel en morgon vid sextiden på Industrigatan på Näsby prejades av två mörkklädda ynglingar på cykel. De ryckte åt sig hennes handväska ur cykelkorgen och försvann. Text: Birgitta Mattisson Senast ändrad: 2003 Mars 05 07.53

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons