Annons
Nyheter

Fortsatt jakt efter våldsman

Fortfarande på tisdagsmorgonen var det oklart vad som har hänt den unga kvinna som vid halv elvatiden på måndagskvällen hittades liggande på Härlövsängsvägen i Kristianstad. Kvinnan var blodig och hade sönderrivna kläder. Nu efterlyser Kristianstadspolisen vittnen.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2007
Bild: Lasse Ottosson
Bild: Lasse OttossonFoto: 

- Från början fick vi uppgifter om att kvinnan skulle ha varit naken. Men de uppgifterna visade sig inte stämma, säger Erik Jeppsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Kvinnan fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad där hon vårdats under natten. Hennes skador är inte livshotande, enligt polisen.

Annons

- Men hon är svårt chockad. De poliser som finns på plats på sjukhuset har inte kunnat prata med henne ännu, säger Erik Jeppsson tidigt på tisdagsmorgonen.

Kvinnans anhöriga finns också på plats på sjukhuset.

Det är fortfarande oklart vad som har hänt kvinnan.

En mörkklädd man som är cirka 185 centimeter lång har setts springa från den plats där kvinnan hittades, rånad och blodig.

- Men där tar spåren slut. Vi har flera polispatruller och en hundpatrull som söker efter gärningsmannen. Det har dock ännu inte givit något resultat, säger Erik Jeppsson.

Inre befäl i Kristianstad Roger Thurnil berättar att ett vittne sett en cyklist på cykelbanan efter brottet och polisen vill gärna ha kontakt med honom eller henne i förhoppning om fler uppgifter om vad som hänt.

Alla eventuella iakttagelser från Härlövsängaleden vid 22.00-23.00-tiden är av intresse, skriver Kristianstadspolisen i ett pressmeddelande. Numret till Kristianstadspolisens tipstelefon är 044-284702.

En teknisk underökning av brottsplatsen görs under förmiddagen.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons