Annons
Nyheter

Fortsatt högkonjunktur vid Öresund

Trots den dämpade ekonomiska tillväxten i Danmark och en avmattning även i svensk ekonomi fortsätter högkonjunkturen ett tag till i Öresundsregionen.
Nyheter • Publicerad 28 november 2007

Det ekonomiska klimatet har dock blivit starkare på den svenska sidan av Öresund än på den danska, konstateras det i den senaste Öresundsbarometern som görs på uppdrag av danska Dagbladet Börsen, Region Skåne, Sparbanken Finn och Öresundsbron.

- Från den mycket starka och enhetliga branschkonjunkturen i Öresundsregionen förra hösten har konjunkturen svalnat i många branscher samtidigt som bilden är mer splittrad än tidigare, säger Bo Sandén på Statistiska centralbyrån som har sammanställt rapporten tillsammans med Greens Analyseinstitut i Köpenhamn.

Konjunkturindex för Öresundsregionen, som teoretiskt kan variera mellan -100 och +100 står i höst på +38. Motsvarande index för 2003 var -12, 2004 +16, 2005 +35 och i fjol höstas +49.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons