Annons
Nyheter

Första betorna uppe

Tidig betsådd i kombination med fint väder är orsaken till att många av de skånska betfälten börjat spira.
Nyheter • Publicerad 30 april 2003
Om några veckor är det dags att börja rensa i betfälten. Personen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: Jan-Olle Persson
Om några veckor är det dags att börja rensa i betfälten. Personen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Det första bladparet, de så kallade hjärtbladen, började se dagens ljus redan i förra veckan. Och om vädret fortsätter i samma gynnsamma spår bör det vara dags för bladpar nummer två inom de närmaste dagarna. De första betfälten såddes i mars och det är framför allt där som betorna kommit upp. Men grönskan är i god gång även på de fält som såddes i början av april. - Den tidiga uppkomsten omfattar cirka en tredjedel av fälten i odlingsområdet, berättar Per-Olof Persson, betkonsulent på Danisco Sugar Agricenter. - Utvecklingen på fälten är god och precis som i fjor, som ju också var ett gott odlingsår, så är uppkomsten väsentligt tidigare än under ett normalt år.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons