Annons
Nyheter

Förslag ska minskade medicinkostnader

Region Skåne och Apoteket AB har tagit ett första steg för att få bukt med läkemedelskostnaderna. Gemensamt ska man bromsa kostnadsutvecklingen.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2003

- Apoteksbolaget kommer med ett konkret förslag nästa vecka. I början av veckan väntas också ett förslag från Läkemedelsrådet. Förslagen får sedan vägas ihop, säger Ulf Meijer, hälso- och sjukvårdsdirektör. Bättre läkemedelsanvändning är den satsning som ge störst effekt, inte bara på ekonomin utan för att befolkningen mår bättre. En del kombinerar olika mediciner, som egentligen ger andra effekter än de önskade. Andra löser ut storförpackningar av mediciner, som de sedan inte använder. Läkemedelskostnaderna är den post i sjukvårdsbudgeten som ökar allra mest, även i nordöstra Skåne. Så har det varit under många år. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons