Nyheter

Förrymde fången fortfarande på fri fot

Den 28-årig man som rymde från Vä-fängelset under natten mot lördagen med hjälp av bland annat hopknutna lakan är fortfarande på fri fot. Det var omkring klockan halv två på lördagsmorgonen som en 28-årig fånge rymde från fängelset i Vä.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2004

Mannen, som avtjänar ett tvåårigt straff för ekonomisk brottslighet och därefter skulle utvisas, rymde genom att först skruva bort pansarglaset till cellen och sedan fira sig ned från andra våningen genom att knyta ihop lakan. - Vi vet inte hur han har fått verktyg för att skruva bort glaset. Det kan vara mejslar han smusslat med sig, det kan vara skedar. Det finns en stor uppfinningsrikedom, säger kriminalvårdens jourhavande talesman, Stefan Karström. Tydligen har fången både skruvat och kratsat bort fästena för fönstret innan han kunnat ta sig ut. Sedan mannen kommit ut från byggnaden har han också klättrat över det höga taggtrådsstaketet och försvunnit. Stefan Karström säger att det här är den första rymningen på många år från Vä-anstalten, och att man nu närmast försöker klarlägga exakt hur det har gått till när fången avvek. Polisen har ännu inga spår efter rymlingen, men har skickat ut ett gränslarm på honom. Text: Per Erik Tell

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.