Annons
Nyheter

Förklarar dödsskott med våldtäkt

En våldtäkt föregick dödsskottet mot en 35-årig man på en uteservering nära Möllevångstorget i Malmö i september, hävdar den man som åtalats för mord.
Nyheter • Publicerad 13 december 2007

Han säger att han sköt av misstag och vill frias från mordåtalet.

- Han ville markera genom att hota. Den avlidne hade tidigare våldtagit honom. Han ville visa honom och markera att så gör man inte, säger försvarsadvokat Mikael Nilsson.

Annons

Den 45-årige mannen erkänner vållande till annans död, men kammaråklagare Jeanette Sprimont har bara åtalat honom för mord. Hon pressade den mordåtalade mannen hårt i dag i Malmö tingsrätt.- Jag får inte din historia att gå ihop, sade hon vid flera tillfällen.Åklagaren framhöll att han ändrat sin historia flera gånger under polisförhören.

Enligt vittnen satt 35-åringen med bekanta på uteserveringen, när 45-åringen kom till restaurangen och gick in på dess toalett. Inifrån den hördes sedan en knall och 45-åringen kom ut, blödande i handen. Han ska sedan ha riktat ett vapen mot 35-åringen och skjutit honom i ansiktet från nära håll. Han avled nästa dag på sjukhus. Rättegången fortsätter i morgon. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons