Annons
Nyheter

Företag slarvar med kemikalier

Transportföretagen i Malmö slarvar med kemikalier och farligt avfall. Nu vill kommunen skärpa kontrollen av lager och transporter.
Nyheter • Publicerad 3 november 2003

Under året har miljöförvaltningen kontrollerat 28 transportföretag i Malmös hamnområden. Syftet var att kontrollera hur företagen hanterar kemikalier och farligt avfall. Rapporten är ingen munter läsning, skriver tidningen Metro. Av de 21 transportföretag som hanterar kemikalier i Malmös hamnområden var det bara ett som klarade sig utan anmärkning när miljöförvaltningen gjorde oanmälda besök. I de flesta fall finns brister i hur företagen hanterar kemikalier. I vissa fall trots att företaget är miljöcertifierat. I ett fall saknades ett tillstånd för mellanlagring av farligt avfall. I det fallet kontaktade miljöförvaltningen åklagare för åtalsprövning.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons