Annons
Nyheter

Föreslår stängning av kustpilen

Banverket föreslår att Kustpilentrafiken mellan Kristianstad - Karlskrona ska stängs av helt och hållet i tre år. Detta medan banan elektrifieras.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2003

Tidigare har det diskuterats att stänga banan under sommarmånderna medan arbetet pågår, men nu går man alltså ett steg till. Det rapporterar Sydnytt. Detta har fått Blekingetrafikens ordförande Jens Åberg (s) att reagera. Enligt Sydnytt anser han att det är ett konstigt sammanträffande att Banverkets önskemål överensstämmer med SJ:s vilja att säga upp sitt avtal på sträckan tre år i förväg. Jens Åberg kan inte förstå hur Banverket kan välja att hålla kustbanan stängd i 36 månader i stället för i nio. Kustpilen, som nu körs med dieseltåg, ger SJ årliga förluster på mellan 30 och 40 miljoner kronor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons