Annons
Nyheter

Fördel: Obama

Efter supertisdagen ligger Barack Obama klart bättre till än Hillary Clinton, trots hennes viktiga seger i Kalifornien. Den bedömningen gör Kerstin Berglöf, forskare vid Utrikespolitiska Institutet.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2008

– Jag tycker att många gör för stor affär av att Hillary Clinton vann i Kalifornien. Generellt har Obama mer vind i seglen och han har betydligt mer kampanjpengar. Det kommer att få en avgörande betydelse. Dessutom har han ett bredare folkligt stöd än Clinton.

Kerstin Berglöf menar att Obama har många små bidragsgivare som är villiga att hala upp plånboken på nytt. Hon tror inte att Clintons bidragsgivare är lika pigga på att skjuta till mer pengar.

Annons

Berglöf bedömer att demokraternas fortsatta kampanj kommer att bli mindre hätsk.

– De kommer inte att våga svartmåla varandra lika mycket som tidigare och vara lika negativa i sina angrepp. Valkampen mellan dem fortsätter att vara jämn och spännande och det dröjer innan en vinnare är framröstad.

När det gäller republikanerna tror Kerstin Berglöf att John McCain vinner, men att splittringen inom partiet består.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons