Nyheter

Förare dog när timmerbil for in i bostadshus

En 48-årig lastbilsförare omkom när timmerbilen han körde kom över på andra sidan vägen och plöjde in i en stenmur och ett bostadshus. Husägaren fanns utanför huset när olyckan inträffade.
Nyheter • Publicerad 7 november 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

– Jag hörde en väldig smäll och undrade vad som exploderat, säger Camilla Bengtsson som bor i närheten och blev hörselvittne till händelsen som inträffade vid 14-tiden på måndagen.

Hon skyndade sig ut och hjälpte sedan till med att dirigera om trafiken, så att varken nyfikna eller andra körde ner på Oppmannavägen från Barum. För bara ett par hundra meter ner på vägen inträffade olyckan.

Oklart förlopp

Exakt vad som hänt är ännu oklart. Men föraren har kommit från Oppmannahållet på väg mot Barum. I en högerkurva har lastbilen kommit över på andra sidan vägen och kört in i en meterhög stenmur som fanns vid tomtgränsen. Timmerbilen har fortsatt, in genom gaveln på bostadshuset och plöjt igenom detta. Lastbilen har lagt sig på sidan, och samtidigt har timmerstockar fallit ur och även vällt in i huset.

Husets ägare stod vid en lada på andra sidan vägen och klarade sig fysiskt från händelsen, men såg vad som hände. En lastbil med sten som kom strax efter stannade och dess förare gick ur för att kontrollera vad som hänt med timmerbilens förare. Då konstaterades att denne saknade puls.

Klipptes upp

Ett massivt uppbåd från räddningstjänst, ambulans och polis kom strax till platsen och inledde arbetet. Räddningspersonal fick klippa upp timmerbilshytten innan de kunde få ut föraren som fördes bort i en ambulans. Samtidigt spärrades delar av platsen av och viss teknisk undersökning inleddes.

Huset har fått omfattande skador, tak och två våningar är mer eller mindre raserat vid gaveln.

Det är inte första gången som husägaren drabbats. För bara några veckor for en stor sten av en lastbil och landade i trädgården. Den gången inträffade dock inga större skador.

Mikael Hallqvist
Clifford Johansen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.