Annons
Nyheter

Föll 20 meter med traktor

En man i 70-årsåldern hade änglavakt när han på tisdagen med sin traktor störtade 20 meter nedför ett stup mot Lillån i Näsum norr om Bromölla i nordöstra Skåne.
Nyheter • Publicerad 21 juli 2004

Mannen hjälpte sin son med skörden och körde en hövändare. Av okänd anledning kom traktorn för nära stupkanten och föll ner. Den stoppades av en trädstam alldeles före ån, skriver Kristianstadsbladet. - Mannen har haft en sagolik tur. Hade traktorn landat på taket i det meterdjupa vattnet hade han kunnat drunkna, säger räddningsledaren Staffan Bengtsson till tidningen Sydöstran. När räddningstjänsten kom till platsen hade sonen lyckats få ut sin far ur traktorvraket. Den äldre mannen hade en synlig huvudskada och var ordentligt blåslagen. Det var så brant vid olycksplatsen att räddningsmanskapet fick föra den skadade via en omväg genom en skog som var så snårig att en man fick gå före och såga bort grenar med motorsåg. Den skadades fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons