Annons
Nyheter

Flytt kan göra lagändring verkningslös

Den kraftigt skärpta utlänningslagen i Danmark kan komma att bli verkningslös. Ett danskt par, där ena partner kommer från ett icke-europeiskt land, kan krypa undan genom att bosätta sig i Skåne i två år.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2002

Det är en ideell organisation som har hittat ett kryphålet som åtminstone i teorin slår undan fötterna för den skärpta danska utlänningslagen. Samtidigt med ett boende på den svenska sidan av Öresundsregionen kan det aktuella paret fortsätta att arbeta i Danmark. Efter två år får den utomeuropeiska partnern automatiskt permanent uppehållstillstånd. Det gäller i både Sverige och övriga EU. Och då kan paret flytta hem till Danmark igen. Organisationen Äktenskap utan gränser uppskattar att uppemot 400 par kan komma att bosätta sig i Sverige istället för Danmark varje år.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons