Annons
Nyheter

Flygplats i Kristianstad kan få statsbidrag

Kristianstads flygplats föreslås få 3,371,000 kronor i statlig bidrag i år. Går förslaget igenom har flygplatsen i Everöd fått nästan 11,5 miljoner kronor under de fem år som statsbidraget utgått.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2003

Bakgrunden till bidraget är en strävan att staten ska ta ett större ansvar för de kommunala flygplatserna. Totalt betalar staten ut 105 miljoner kronor under år 2003. Det är Kommunförbundets samhällsbyggnadsberedning och Luftfartsverket som lägger förslaget till fördelning av pengarna, men det slutliga beslutet om bidraget tas av regeringen. En utvärdering av det statliga bidraget ska presenteras under våren. Kristianstadspolitikern Ingrid Karlsson (c), som sitter i Kommunförbundets samhällsbyggnadsberedning, vill inte sia om vad utvärderingen kommer fram till, men betonar bidragets vikt. - Det är rimligt att de kommunala flygplatserna får bidrag så att de i någon mån kan jämställas med de statliga flygplatserna, säger hon. Text: Matti Stenrosen

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons