Nyheter

Flera olyckor i halkan i Skåne

Det besvärliga väglaget fortsätter i Skåne och har resulterat i både krockar och dikeskörningar.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2007

Tre personer fick föras till sjukhus efter en krock på Snapphanevägen i Kristianstad och strax före lunch frontalkrockade också två bilar inne i Åstorp. De fem personerna i bilarna kunde själva ta sig ut, men några har skadats.

Polisen räknade till 18 inrapporterade olyckor under morgon och förmiddag.

Det har börjat snöa igen i Nordvästskåne och mer snö i de västra delarna är på gång.

Vägtrafikledare Hans Brorsson på Vägverkets regionkontor i Kristianstad berättar att ett par hundra fordon var i gång redan på morgonen för att bekämpa halkan. Men på många håll är temperaturen i vägbanan så låg att saltet inte ger full effekt. Vägverket sprider därför också sand eller en blandning av sand och salt på vissa sträckor.

Is i backar gör att tunga fordon ibland har svårt att ta sig upp. I morse blev långtradare därför stående på väg 23 norr om Höör och på E 4 vid Mölletofta i norra Skåne. Ä;ven på väg 117 vid Vankiva var det problem.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.