Annons
Nyheter
Pälsa på dig ordentligt i veckan. Temperaturen sjunker
och det kan bli upp mot 15 minusgrader nattetid.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2012
Foto: 
Foto: 

Någon snö att tala om blir det inte i Skåne i veckan. Måndagen blir mulen men på tisdag spricker molntäcket upp när en högtrycksrygg drar in över landskapet. Och det klara vädret medför sjunkande temperaturer.

– Under dagen kommer temperaturen att ligga på några minusgrader, kanske fem minusgrader en bit in i landet. Nattetid blir det ännu kallare, temperaturen kan komma att sjunka till femton minusgrader, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Annons

Kylan håller i sig även under onsdagen, men på torsdag och fredag kan det bli något mildare i samband med att molnigheten ökar.

Enligt prognosen kommer ett snöfallsområde att ligga väster om Skåne under helgen. Men det är oklart om det drar in över landskapet.

– Skulle det bli så kommer det att falla en del snö, men det har varit många olika budskap kring det här området så det går inte att säga något med säkerhet än.

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons