Annons
Nyheter

Flera döda i bussolycka i Uppland

(Uppdaterad 08.50) Bussolyckan norr om Uppsala har krävt minst sex dödsoffer, uppger stabsbefälet vid räddningstjänsten i Uppsala för TT. Många har också skadats. Det var strax innan sju på tisdagsmorgonen som två bussar krockade på väg 288 norr om Uppsala.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2007

–Det är sex döda och 10–12 allvarligt skadade som förts till sjukhuset, säger Karina Sandell, pressekreterare vid sjukhuset.SOS Alarm uppger för TT att ett 40-tal personer fått lättare skador i olyckan och sitter i en tillfälligt uppställd buss.

En av de två bussarna är väldigt svårt skadad, uppger Sveriges Radio Upplands reporter på plats. Hela ena långsidan är borta. Räddningspersonalen söker igenom olycksplatsen efter fler offer.

Annons

Räddningsmanskap har kallats in från angränsade län. Ett tiotal ambulanser och en helikopter har kallats till platsen. Enligt Vägverket är det två länsbussar som kolliderat norr om Lejsta. Vägverket skriver på sin hemsida att det är besvärligt väglag och mycket begränsad framkomlighet på olycksplatsen i båda riktningarna.Uppsala kommuns krisgrupp är på väg till Stavby gård dit passagerare som inte skadats kommer att transporteras, uppger Hans Eriksson, ansvarig för samordningen på Uppsala kommun- Här är massor av räddningsfordon och personal och en febril verksamhet, berättar Sture Jonsson, informationschef på Upplands Lokaltrafik som nu nått fram till olycksplatsen.

- Jag ser två bussar i diket, det ena är mycket tilltygad. Och det är bussar som går i vår trafik, konstaterar han.- Många skadade har redan transporterats bort.Han berättar att Upplands lokaltrafik nu dragit i gång sin krisgrupp och försöker få fram ett telefonnummer dit oroliga anhöriga kan ringa. Det är moddigt på vägen och det snöar fortfarande. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons