Annons
Nyheter

Fler hyresrätter med statsbidrag

Nyproduktionen av hyresrätter har kommit igång på allvar och det beror på det investeringsbidrag som infördes förra året. Det menar i alla fall bostadsminister Lars-Erik Lövdén som idag diskuterade bostadssituationen vid ett möte i Malmö.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2002

Det har framförts kritik från flera olika håll mot brister i regeringens bostadspolitik. Det gäller framför allt bristen på nyproduktion av hyreslägenheter. Förra året införde regeringen ett investeringsbidraget, som innebär att landets kommuner kan söka pengar för att bygga lägenheter. - Vi ser ju nu att det börja komma igång. Det byggs fler hyresrätter idag, mycket på grund av investeringsbidraget, säger Lars-Erik Lövdén till SR Malmöhus. Enligt radion kan Lövdén på sikt tänka sig att permanenta investeringsbidraget som en ersättning för de nuvarande räntebidragen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons