Annons
Nyheter

Fler anmäler F-kassan till JO

JO-anmälningarna mot Försäkringskassan har i år ökat med 80 procent jämfört med samma period i fjol. I mitten av maj hade JO fått in 322 anmälningar mot myndigheten, skriver Dagens Nyheter.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2009
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

JO inledde i slutet av förra året en granskning av Försäkringskassan på grund av den kraftiga ökningen av antalet anmälningar. Granskningen ledde till att JO riktade hård kritik mot myndigheten för att privatpersoner fått vänta på utbetalningar och haft svårt att komma i kontakt med handläggare.

- Kraven på service och tillgänglighet måste uppfyllas av en myndighet, säger justitieombudsmannen Cecilia Nordenfeldt.

Annons

I höst gör JO i enlighet med den vanliga rutinen en ny inspektion av Försäkringskassan. Innan dess ska myndigheten klara av sommarens utbetalningar. Förra året var mardrömslik när semestrar krockade med omorganisation.

- Jag hoppas verkligen att det har vänt och att vi har mer beredskap nu, säger Eva Nordqvist, chefsjurist på Försäkringskassan, till DN.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons