Annons
Nyheter

Filmkommission i Skåne fick EU-pengar

Öresundsregionen har tagit ett steg närmare internationell filmproduktion. På måndagen fick Öresunds Filmkommission klartecken för EU-pengar från Interregfonden.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2003

Det är Öresundskommittén som fattat beslut om att stödja nybildade Öresunds Filmkommission. Budgeten för de tre första åren är på cirka åtta miljoner kronor, EU:s Interregfond bidrar med drygt tre miljoner. Avsikten är att Öresundsregionen ska sättas på kartan för internationella filmproduktioner. I regionen finns redan många anställda inom filmindustrin, och kommittén vill ytterligare öka takten i tillväxten. Viktigaste uppgifterna för Öresunds Filmkommission blir att bygga nätverk, marknadsföra regionens möjligheter och kompetens i filmbranschen, plus hjälpa utländska företag att etablera sig i området. Kompetens finns inom långfilm, TV-filmer, reklam, musikvideo. En dansk och en svensk ska anställas för att driva projektet med att bygga upp verksamhet, peka på regionens fördelar och marknadsföra dessa internationellt. Text: Gunilla Ingels

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons