Annons
Nyheter

Fick Brasilienresan som belöning

De vann en drömresa – men kom aldrig hem igen. AF447:s försvinnande blev ett extra hårt slag för franska elgrossisten CGED.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2009

19 av passagerarna på det försvunna Air France-planet hade åkt i företagets regi.

- Vi hade en tävling för att kora de bästa säljarna i sydvästra regionen och nio av dem vann och fick åka till Brasilien i fyra dagar. När jag fick höra om kraschen så var det mer än en chock, jag kan bara inte beskriva det, berättar CGED:s chef Laurent Bouveresse.

Annons

De nio vinnarna fick var och en ta med sig en anhörig eller kamrat. Dessutom medföljde en av cheferna från regionhögkvarteret i Limoges.

Bland de saknade finns Liliane Pawlaks dotter och svärson.

- Det var en belöning för hårt arbete. De var väldigt ängsliga över att behöva lämna sina barn hemma – fyra och nio år gamla, säger Pawlak.

En annan av resenärerna fick sin biljett tack vare att en vinnande kollega inte kunde åka. När hennes pojkvän inte kunde följa med så tog hon med sig sin bästa vän i stället.

- Hon var en supertjej, så full av liv, berättar kollegan Aurelie Lamorlette.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons