Annons
Nyheter

Femåring hotad vid butiksrån

En femårig pojke fanns bland kunderna som hotades med skjutvapen vid ett butiksrån i Åstorp den 5 augusti. Tre män, 22 och 23 år gamla, åtalas nu för grovt rån.
Nyheter • Publicerad 7 november 2012

En femårig pojke fanns bland kunderna som hotades med skjutvapen vid ett butiksrån i Åstorp den 5 augusti. Tre män, 22 och 23 år gamla, åtalas nu för grovt rån. Åklagaren skriver att rånarna varit hänsynslösa när de hotat butikskassör och kunder. När en av rånarna riktade vapnet mot femåringen ska han samtidigt ha gjort en mantelrörelse.

En av de misstänkta greps samma dag som rånet, de övriga drygt en vecka efter. Bytet blev närmare 25 000 kronor.

Annons

I ena skon gömde den 23-årige misstänkte rånaren bytet 20 000 kronor – i den andra hittade polisen ett brev där två misstänkta kumpaner namnges. Nu åtalas samtliga män för rånet mot en butik i Åstorp den 5 augusti, rapporterar lokala medier.

Om inte lappen hittats hade troligtvis två av rånarna varit okända, enligt kammaråklagare Cathrine Bengtsson.

Den 23-årige mannen pekade inte bara ut två andra unga män, han avslöjade också var resten av rånarbytet gömts: i en kudde som fanns i husvagn.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons