Annons
Nyheter

Femårigt ambulansavtal skrivet

Region Skåne har skrivit ett femårigt avtal med SOS Alarm för dirigeringen av ambulanser i Skåne. Det tidigare avtalet löpte på ett år. Sven Rune Bergqvist, vd för SOS Alarm, säger att det långa avtalet ökar möjligheterna att utveckla samarbetet.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2002

Ambulanssjukvården och SOS-centralerna får allt större betydelse i den så kallade vårdkedjan. I dag tar SOS Alarm emot nödsamtal på 112, och tar reda på vad som hänt den som söker hjälp. Det nya avtalet med regionen innebär att grundtjänsten byggs på. SOS Alarm prioriterar insatsen när ambulansen ska larmas ut. SOS Alarm svarar också för rådgivning i vämtan på att ambulansen kommer fram. I bedömningen ingår hela tiden att avgöra hur de 60 ambulanserna och sju akutbilarna ska användas på bästa sätt. Varje år har SOS Alarm 100000 ambulanstransporter i Skåne med fordon från 28 stationer. 30000 av ambulanstransporterna är akuta. SOS Alarm i Malmö har 65 anställda. Förutom ambulans hanterar SOS utlarmning av kommunernas räddningstjänst på drygt 100 skånska brandstationer. Bolaget hanterar också förmedling av polislarm, förmedling och åtgärder i samband med serviceuppdrag som trygghetslarm för äldre, jourteletjänster och automatiskt larm

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons