Nyheter

Fem skadade i svår trafikolycka

Fem personer fick föras till sjukhus efter en kollision på E65 några kilometer efter Sturupsavfarten. fyra vuxna är allvarligt skadade, medan ett barn fick lindriga skador.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2002
Föraren av den vita Volvon skadades allvarligt vid olyckan på E65:an. Bild: Kinga Lezanska.
Föraren av den vita Volvon skadades allvarligt vid olyckan på E65:an. Bild: Kinga Lezanska.Foto: 

Den svårast skadade kvinnan opererades på kvällen för bäckenskador och inre blödningar. Läget är allvarligt men stabilt. De två bilarna kolliderade häfteigt sedan en av dem fått sladd efter att ha kommit för långt ut i dikeskanten. Bild. Kinga Lezanska." BORDER="0"De två bilarna kolliderade häfteigt sedan en av dem fått sladd efter att ha kommit för långt ut i dikeskanten. Bild. Kinga Lezanska. Det var vid 16-tiden på söndagseftermiddagen som en bil på väg västerut kom för långt ut i dikeskanten. I den bilen färdades två kvinnor i 30-årsåldern, samt ett fyraårigt barn. Alla i den bilen är hemmahörande i Malmö. När föraren försökte häva sladden kom bilen över på fel väghalva och kolliderade med en mötande Volvo. Föraren av den bilen, en kvinna hemmahörande i Malmö, skadades svårast. Passageraren, en man i 30-årsåldern bosatt i Ystad, skadades också. Olyckan inträffade på den korta bit av E65:an som ännu inte är försedd med mitträcken. Ett vajerräcke mellan vägbanorna också på denna vägsträcka hade med all säkerhet begränsta olyckans konsekvenser. E65:an stängdes delvis av under räddningsarbetet. De skadade fördes till universitetssjukhusen i Lund och Malmö.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.