Annons
Nyheter

Felaktiga vårdtelefoner uppgraderade

Ett stort antal felaktiga telefoner har uppgraderats i Region Skåne och ett nytt övervakningssystem har införts. Det är några av de åtgärder som enligt Region Skåne gjort att säkerhetsriskerna för patienterna nu minskat.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2008
Region Skånes telefoner har uppgraderats efter problem. Bild: Scanpix
Region Skånes telefoner har uppgraderats efter problem. Bild: ScanpixFoto: 

Socialstyrelsen granskar regionens införande av ett nytt telefonsystem efter två anmälningar enligt lex Maria. Den ena anmälningen har gjorts av Region Skånes chefsläkare inom primärvården och den andra av Ängelholms sjukhus. Det har varit problem med ljudkvaliteten och med själva tekniken. Dessutom har införandet av det nya telefonsystemet gått för fort, enligt den ena anmälan. Enligt regionens IT-direktör Helena Svedberg har de åtgärder som vidtagits eliminerat de flesta av problemen som orsakat säkerhetsrisker.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons