Annons
Nyheter

Felaktig vård skadar många

Varje år skadas 100 000 patienter på grund av felbehandlingar inom vården, visar en rapport från Socialstyrelsen som blir offentlig under tisdagen.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

Felbehandlingarna beror på misstag och missbedömningar som orsakar lidande för den enskilde patienten, skriver socialminister Göran Hägglund (kd) på Dagens Nyheters debattsida.Hägglund föreslår att man med hjälp av digitala patientjournaler i större utsträckning ska kunna förhindra att fel begås. Men för att det ska kunna ske måste lagen ändras, skriver ministern.I en pågående utredning som Hägglund tillsatte för ett år sedan utreds också om patientsäkerheten kan ökas — exempelvis genom att kunna dra tillbaka legitimationen för sjukvårdspersonal som anses olämplig för yrket. Resultatet av utredningen ska presenteras för Hägglund i slutet av året.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons