Nyheter

Fel tid i mobilen

Mobilkunder hos Telia drabbades under tisdagsmorgonen av ett fel i sina telefoner som gjorde att klockan visade upp till två timmar fel.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2009

Felet blev snabbt ett stort samtalsämne på Twitter. Bloggaren och internetprofilen Joakim Jardenberg skrev tidigt en bloggpost där han efterlyste drabbade.Enligt Macworlduppkom felet på telefoner som använder sig av tidssynkronisering, tillexempel Iphone- och Androidtelefoner.

Vid 11-tiden på förmiddagen hade Telia fått ordning på tidsservern och rätt tidssignal har gått ut till samtliga kunder i området.

– Vissa kunder kan nog behöva göra en omstart av sin mobil. Hur de fungerar varierar från modell till modell, säger Hans G Larsson.

Många kunder som försovit sig hörde av sig under förmiddagen och på Telia utesluter man inte längre att någon form av kompensation kan bli aktuell.

– Vi vet fortfarande inte hur många kunder som är berörda, men om det blir aktuellt så blir i form av en gest, lite plåster på såren. Jag har svårt att tänka mig att vi till exempel skulle kompensera kunder som missat viktiga möten.

Johan Silfversten Bergman
TT, Johan Silfversten Bergman
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.