Annons
Nyheter

Fartygsolycka utanför Bornholm

(Uppdaterad 10.58). Två 40-åriga polska sjömän skadades ombord på ett fartyg utanför skånska kusten i måndags kväll. De båda skadade har förts till Rikshospitalet. Skadorna uppges inte vara livshotande.
Nyheter • Publicerad 20 april 2004

Det var när en rostangripen tryckluftsbehållare exploderade i maskinrummet som de båda sjömännen skadades. En av dem fick syra i ansiktet, den andre träffades av metallsplitter som borrade sig in i hans kropp. Olyckan inträffade norr om Bornholm ombord på bulkfartyget Maciej Rataj, som har en bruttovikt på 21 000 ton och en besättning på 22 man. En räddningsbåt från Christiansö ryckte ut och kunde föra sjömännen till Bornholm, där de inledningsvis fick vård på sjukhuset i Rönne för att senare föras över till Rigshospitalet i Köpenhamn. Fartyget, som är lastat med konstgödsel, gick senare på måndagskvällen vidare mot Brasilien. Text: Robert Jönson/TT

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons