Annons
Nyheter

Färre resenärer nöjda i Skåne

Färre tåg- och bussresenärer var nöjda med kollektivtrafiken i Skåne förra året än tidigare.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2011

64 procent av de 9 000 resenärer i Skåne som Svensk Kollektivtrafik har frågat var nöjda eller mycket nöjda förra året. Det är fem procent färre än 2009.

Skånetrafikens trafikchef Göran Lundblad drar slutsatsen att det beror på vinterproblemen och ombyggnaden av Malmö central inför Citytunnelns öppnande.

Annons

För att resenärerna ska bli mer nöjda kommer Skånetrafiken enligt Göran Lundblad att prioritera punktligare trafik och bättre trafikinformation vid störningar.

På riksnivå ligger genomsnittet på 63 procent, en minskning med fem procent. De som är nöjda med sin senaste resa är 76 procent, jämfört med 80 procent under 2009.

Ett nytt mål för Skånetrafiken är att ta marknadsandelar från till exempel cykel, bil och gång. Under 2010 hade Skånetrafiken drygt en femtedel av marknaden, 21,5 procent, medan riksnivån ligger på 24 procent.

Louise Cronholm
Ingela Rutberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons