Annons
Nyheter

Färre behöriga till gymnasiet

Preliminär statistik från Skolverket visar att antalet elever som saknar behörighet till gymnasieskolans nationella program blir allt fler.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2008

I år är 88,8 procent av eleverna behöriga jämfört med 89,1 procent i fjol och 89,5 året dessförinnan.

För att vara behörig till ett nationellt gymnasieprogram krävs godkänt i svenska, engelska och matematik. Störst problem verkar matematiken vålla de svenska eleverna. 8,5 procent har inte uppnått målen i det ämnet. Motsvarande för engelska är 6,8 procent och svenska 4,6 procent. Däremot får en högre andel av eleverna mycket väl godkänt i dessa ämnen.

Annons

Skolverkets statistik baserar sig på betygen vid skolavslutningen och omfattar uppgifter från cirka 95 procent av eleverna. Betyg som har lästs upp under sommaren finns inte med.

Tidigare års erfarenheter visar att den preliminära betygsstatistiken tenderar att innehålla en högre andel elever som saknar betyg än den slutliga statistiken som publiceras i december.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons