Annons
Nyheter

Fängelse för planerad misshandel

Det blev två års fängelse respektive ett år och två månaders fängelse för de två män som åtalats för att ha planerat att kidnappa och misshandla en tv-medarbetare i Malmö.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2003

Domen i Malmö tingsrätt meddelades på måndagen och planerna på att misshandla tv-medarbetare gjordes upp under förra sommaren efter en satir om ett mc-gäng. De två männen greps tillsammans med ytterligare nio personer efter en razzia i september förra året mot personer med anknytning till kriminella mc-gäng i Skåne. Sammanlagt var elva personer, nio män och två kvinnor, åtalade misstänkta för en lång rad brott, bland annat grovt rån mot ett Åhlénsvaruhus i Malmö, grov stöld, grovt narkotikabrott och häleri. Det strängaste straffet fick en 31-årig man som dömdes till fem års fängelse för häleri, grovt narkotikabrott, vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Tre personer, bland dem de två kvinnorna, friades helt medan två dömdes till skyddstillsyn, en till villkorlig dom och två till ett års fängelse.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons