Nyheter

Fängelse för hot mot mc-avhoppare

Flera män döms för ha pressat pengar av fem unga män i Skåne för att de skulle få lämna Black and White Crew, som stöder det kriminella mc-gänget Outlaws. En 21-åring får längst straff, två års fängelse.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2013

Flera män döms för ha pressat pengar av fem unga män i Skåne för att de skulle få lämna Black and White Crew, som stöder det kriminella mc-gänget Outlaws.

Längst straff får en 21-årig man som döms till två års fängelse för utpressning, försök till utpressning, olaga hot och grov misshandel. Han ska också betala skadestånd till åtta personer.

En 19-årig man döms till ett och ett halvt års fängelse för bland annat utpressning och grov misshandel. Han ska betala skadestånd till sju personer. En 27-årig man döms till ett år och tre månaders fängelse. Även han döms för bland annat utpressning.

En annan 19-åring döms till skyddstillsyn för olaga hot och grov misshandel.

Offren ska först ha lockats in i gänget och sedan krävts på en "utträdesavgift" när de velat lämna det.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.