Annons
Nyheter

Fängelse för bluffakturor

En 25-årig fakturabedragare dömdes i dag till fängelse i ett år och sex månader för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. Två andra män som också åtalats i härvan frias, enligt domen i Helsingborgs tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2012
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Företagslansering Sverige AB drog på ett år in 23 miljoner kronor på att fakturera företagare landet runt för sina tjänster. Runt 450 polisanmälningar har kommit in mot företaget, som ska ha hotat med inkasso om företagarna inte betalade. Företagarna själva hävdar att de aldrig tackat ja till Företagslanserings tjänster. Det handlar om 21 fall av grovt bedrägeri och 19 försök till detsamma.

Åtalet i Helsingborg verkar ha skakat om hela branschen där företag försöker sno åt sig pengar med hjälp av bluffakturor. Företagslansering AB var det företag som drog på sig flest klagomål under 2011 och efter åtalet har inget annat företag verkat intresserat av att ta på sig värstingrollen.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons