Annons
Nyheter

Familjen har beslutat att sälja Bo Ohlsson AB

I tisdags meddelade Laila Ohlsson personalen på Bo Ohlsson i Tomelilla att familjen tänker sälja, men till en köpare som är villig att driva företaget i samma anda som varit deras signum.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2012
Kim Selck, vd Bo Ohlsson AB.
Kim Selck, vd Bo Ohlsson AB.Foto: 

Laila Ohlson tog över efter Bo Ohlssons bortgång 1998 och driver nu företaget tillsammans med döttrarna Ann Ohlsson och Pia Appeltofft.

- Att sälja är naturligtvis väldigt känsligt, säger företagets vd Kim Selck, men familjen har kommit överens om att det är dags nu. Det finns intressenter men det är för tidigt att gå ut med något namn. Laila, som är 74 år, har informerat personalen för att de inte skulle få veta ryktesvägen. Och eftersom hon är mån om personalen vill hon sälja till någon som driver företaget i samma anda som familjen Ohlsson och som gör det långsiktigt med personalen kvar. Mer kan jag inte säga just nu det är ju en process vi är inne i. Den kan ta tid men den kan också gå snabbt.

Annons

Varuhuset i Tomelilla, med sin kända slogan, "Här får man mest för pengarna" erbjuder sina kunder cirka 60 000 olika artiklar fördelade på 10 000 kvadratmeter. I varuhuset finns också café. Varuhuset, med cirka 60 anställda, har minst en miljon besökare per år och har tillsammans med Tosselilla blivit ett turistmål. Det går till och med bussresor till varuhuset.

Det var Bo Ohlssons far, Bror, som startade det som senare skulle bli Bo Ohlsson AB, 1947. Med då var det inge detaljhandel utan ett gjuteri där man gjorde plattor och trappor för privat- och offentlig miljö. När Bror Ohlsson gick bort 1958 tog sonen Bo över pappans verksamhet och flyttade också till nya lokaler.

1972 började Bo Ohlsson att sälja trädgårdsmöbler och andra varor till lågpris vilket ledde till att verksamheten inte rymdes i de ganska nya lokalerna. 1978 köpte Bo Ohlsson det gamla bränneriet vid Scan, där varuhuset är inrymt idag. Det har förstås byggts ut bit för bit allt eftersom verksamheten expanderat.

Taner Caliskan
Lollo Bark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons