Annons
Nyheter

Fall med avskedad polis går till AD

Polismannen i Malmö som avskedades sedan han skrivit mejl med rasistiska formuleringar till kommunalrådet Ilmar Reepalu blir ett fall för Arbetsdomstolen (AD).
Nyheter • Publicerad 20 februari 2006

På måndagen hölls förhandlingar i ärendet mellan Polisförbundet och Rikspolisstyrelsen, men parterna kunde inte enas. Därmed drivs frågan om avskedandet till AD för avgörande.

Den 44-årige polismannen, som tjänstgjorde som befäl i yttre tjänst, åtalades för hets mot folkgrupp. Under rättegången krävde överåklagare Sven-Erik Alhem fängelsestraff. Men domen i oktober förra året i Malmö tingsrätt blev friande och åklagaren beslöt att inte överklaga.

Annons

Redan före rättegången hade polismannen omplacerats och trots frikännandet avskedades han efter ett oenigt beslut i Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd. Polisförbundet anser att mannen bör få ha kvar sin anställning, men drabbas av en kraftig disciplinpåföljd.

Protokollet från måndagens förhandlingar bli offentligt tidigast i slutet av veckan. Det är ännu oklart när fallet kommer att prövas av AD. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons