Annons
Nyheter

Fabian Bengtsson möter kidnapparna

Fabian Bengtsson och hans pappa Bengt Bengtsson kom i god tid före rättegången till säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2005

40 minuter innan rättegången startade klockan 13 på tisdagen kom de båda i sällskap av en kvinnlig civilklädd polis till tingsrätten. De gick in den vanliga vägen genom den stora porten, in i foajén.

Fabian Bengtsson var diskret klädd i svart jacka. Han såg allvarlig och samlad ut. Efter att ha bytt några ord med vaktmästaren gick de snabbt in i rättssalen utan att ha stannat vid det tiotalet journalister som samlats utanför.

Annons

Inne i salen får Fabian Bengtsson för första gången sedan han släpptes den 3 februari efter 17 dagars fångenskap se sina kidnappare igen.

Två män, 43 och 25 år gamla, är åtalade för människorov och försök till grov utpressning. En 27-årig man är åtalad för försök till grov utpressning.

43-åringen och 25-åringen har enligt åklagaren tillsammans hållit Fabian Bengtsson inspärrad i en låda i en lägenhet i stadsdelen Gårda i Göteborg. De ska också ha försökt få familjen Bengtsson att betala 50 miljoner kronor.

Advokat Leif Silbersky försvarar en av de tre åtalade männen, den 25-årige mannen. Silberskys inställning är att hans klient bör frikännas.

- Han förnekar att han har gjort sig skyldig till brott, men erkänner i och för sig att han har deltagit i den illegala verksamheten, förklarade Leif Silbersky innan målet skulle inledas.

- Han menar att det har funnits ursäktliga skäl att göra det.

Vad det skulle vara ville Silbersky inte gå in på.

- Det kommer jag att redogöra för inne i rättssalen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons