Annons
Nyheter

Evac AB vill lägga ner i Bromölla

Evac AB vill lägga ner verksamheten i Bromölla. 47 anställda kommer att beröras. Alla sägs upp.Anledningen är en omstrukturering av affärsområdet Tåg, som innebär att verksamheten koncentreras till koncernens dotterbolag i Tyskland och USA.
Nyheter • Publicerad 15 maj 2002

Evac AB ingår i den finska koncernen Evac International Ltd. Koncernen tillverkar vakumtoaletter för tåg. Evac inledde klockan 13 en presskonferens om den föreslagna nedläggningen på företagets kontor i Bromölla i eftermiddag med bland andra företags vd Magnus Ahl närvarande. - Jag beklagar att vi måste vidta denna åtgärd, men affärsområdet Tåg har varit förlustbringande under många år, förklarade Magnus Ahl vid presskonferensen. MBL-förhandlingar kommer nu att inledas med de fackliga organisationerna. Målsättningen är att lägga ner verksamheten i Bromölla på senhösten med nedtrappning redan till sommaren. Text: Lennart Svenezon

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons